mandag den 17. oktober 2016

Efterårsferie light

Hjemme hos os holder vi desværre ikke efterårsferie i år. Det har jeg pænt svært ved at acceptere, så efter at have brugt weekenden i ødegården (oven i købet med Farmor denne gang. Ren luksus!), gav jeg ungerne en hjemmedag i dag. Med alt for meget tv, eftermiddagsslik og nattøj det meste af dagen. Og Rullinge-produktion (nu med løg!), tedrikning og andre hyggeligheder. (At jeg som straf så måtte klemme et Skype-møde ind kl. 20, er en lille pris at betale). Så det lugter bare en lille smule af ferie.

Det bliver ikke meget bedre end det her. Et bette hus midt ude i skoven - nu omkranset af efterårsfalmede blade i samtlige nuancer af rødt og gult. Lønne-træer ftw!


Efterår, jeg er vild med dig!

Ældstebarnet vil gerne i SFO i morgen (hvilket måske/måske ikke er verdens største vink med en vognstang i forhold til, hvad hun mente om hjemmedagen i dag), og Yngstebarnet skal med HDD på arbejde, så et par timer på arbejdskontoen bliver det i det mindste til i morgen.

Jeg glemte at tage billeder af ungernes Rullinger, før vi pakkede dem ned og sendte dem, men så får I bare noget mere Sverige i stedet. Her udsigten fra udendørsbruseren (som naturligvis var i brug). Det var trods alt hele 5 grader i løbet af dagen ...

Sparke til blade - legen, man aldrig bliver for gammel til at synes er sjov!

Resten af ugen tager vi på gefühl. Arbejdskalenderen nægter mig flere fridage, men man er vel sin egen chef, så måske jeg ignorerer den. Eller i hvert fald nøjes med at give ungerne korte dage i hhv. SFO og børnehave. Allerhelst ville jeg sidde foran pejsen i det smålandske, men det tillader hverken HDD's eller min kalender desværre ikke. Lige som det daglige svømmekursus, vi i et anfald af genialitet meldte den ældste til engang i sommerferien (I ved - dengang, hvor efterårsferien syntes lysår ude i fremtiden) også vanskeliggør det en del. 

Det her billede vil slet ikke blive placeret, der, hvor jeg vil. Men det skal med - også selv om jeg allerede har vist det på Insta. Vi var på svampejagt (desværre uden held - i stedet var der stadig blåbær og masser af tyttebær), og ved samme lejlighed fandt jeg lav til at putte mellem forsatsvinduerne. Både praktisk og dekorativt. Og i de fineste farver.

13 kommentarer:

 1. Ohhh - jeg kan jo kun skrive under på, at efterårsferie i en svensk efterårsskov er noget af det skønneste, både for voksne og børn.
  Hvor ser der dejligt ud på jeres svenske plet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg læste jo godt lidt ovre hos dig om det svenske. Og hvor ser jeres svenske plet også skøn ud! Men jeg kunne ikke få kommentarfeltet til at virke, så du må have mine vise ord (!) til gode ;-) Efterår i en svensk skov er intet mindre end fantastisk. Jeg ville ønske, vi havde haft flere dage til at nyde det i!

   Slet
 2. Hold nu op, hvor ser det skønt ud! Vi holder heller ikke ferie, vi har lige været afsted for et par uger siden, så også her tager vi den lidt på gefühl, og med lappeløsninger. Det går fint ind til videre, men vi har selvfølgelig også først lige ramt tirsdag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, I stak af til sydens sol og varme, læste jeg. Er slet ikke misundelig (!) Vi lapper på livet løs herhjemme allerede, og jeg følte mig som den helt store ravnemor, da jeg afleverede ældstebarnet i en nærmest børnetom SFO i morges, men barnet var glad, såeh ... (Og hvorFOR er du så tidligt oppe? 05.28 har du simpelthen skrevet kommentaren?!? Urgh!)

   Slet
  2. Ahrmen, det er fordi mit vækkeur ringer klokken 5:20 like EVERY morning, og så havde du jo lavet et indlæg, så jeg....
   Ravnemor?! Ikke dig, du!!! Og som du skriver: Ungen var glad :-)

   Slet
 3. Ja det må da være en mini-efterårsferie. Og så endda også light-version her i løbet af ugen. Skønt. Flotte billedere. Udendørsbrus i 5 grader vil jeg ikke kommentere på. Så jeg siger ingenting. Tænker mit, men siger ingenting :-)
  Tak for de skønne efterårsfotos!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mini-bittelille efterårsferie. Bedre end ingenting, men slet ikke nok, sagde den grådige, feriehungrende Øglemor. Udendørsbrus er virkelig skønt. Vandet er varmt, jo. Ellers ville jeg nok være af en anden mening :-)

   Slet
 4. Skønne skønne efterårsbilleder:o)

  SvarSlet
 5. Både din tekst og dine smukke billeder minder mig om at jeg også knuselsker efteråret. Især skoven med dens brun/rød/gule/orange farvepalette. Kan godt forestille mig hvor pragtfuld der må være på ødegården i Sverige på denne årstid.
  Selvom du/I ikke holder ferie, håber jeg at I får en dejlig uge allesammen :)
  Mvh Helle

  SvarSlet
 6. På den anden side, så er det jo vigtigt at lære at svømme ;-) nå, men håber I alligevel får nogle hyggelige timer, der lugter lidt af ferie. Kh. Birgitte

  SvarSlet
 7. Jeg er den onde mor, der kun holder ferie med det ene barn. Nu skylder jeg den yngste, og jeg har ingen anelse om, hvordan jeg skal klemme et par fridage ind (eller optjene dem). Stakkels barn.

  TIl gengæld står lørdagen på storproduktion af Rullinger, og det bliver vildt sjovt. Jeg gad virkelig godt have set jeres, men efterårsbillederne er dog en ret så pæn erstatning.

  SvarSlet
 8. At sparke til blade er absolut på top 3 af efterårsunderholdning. Hunden glor åndsvagt på mig når jeg sparker mig frem nede i den lokale kastanjelund...men jeg har en fest mens jeg gør det.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...