tirsdag den 4. oktober 2016

Noget om en masse

Hvordan sommeren kunne være uendelig, da man var barn, og tiden fra skolestart mod efterårsferien kunne føles som en evighed, det er mig en gåde den dag i dag, hvor tiden spurter af sted, som var den betalt for det. Jeg har ikke længere en nyslået 5-årig, men en yngste på 5 år og to uger. Lige som jeg ikke længere selv er en nyslået 38-årig, men også har fået to uger mere på bagen.

De sidste par uger har således stået på fødselsdagsfejring og indtagelse af uendelige mængder kage de sidste par uger. Varanen rider på den sidste, stædige fødselsdagsbølge og afventer pt. gaveleverance fra Mårfar via Post Danmark. Gaveleverance nummer to, oven i købet, fordi det er lykkedes de blå postbude at smide første leverance væk. Men når dén gave er modtaget, er det vist heller ikke muligt at vride mere ud af en 5 års fødselsdag.

Min egen fødselsdag, der ligger tre dage efter Varanens, er ikke blevet fejret helt så meget. Og så vidt vides er der heller ingen gaver til mig, der er gået tabt med posten. Men jeg er blevet så rigeligt begavet, og jeg har det mere end fint med at gå et trin ned på fødselsdagspiedestalen og sætte sønnike øverst. Desuden vågnede jeg på intet mindre end et gods i Jylland på min fødselsdag og med hele min lille familie og det meste af svigerfamilien omkring mig, så det var slet ikke så dårligt. Ikke, at godset havde noget som helst med min fødselsdag at gøre - det var bare der, vi holdt familieweekend - men det gjorde ikke noget.

Panoramafoto af udsigten. Som på ingen måde yder den retfærdighed.


It's wine o'clock ...

Familieweekenden - som vi også var på sidste år - var som ventet utrolig hyggelig. Og dejlig lang. Vi holdt fredagen fri og brugte den i Legoland (vi havde jo overrasket børnene med et par billetter til Legoland dagen forinden), og da de ikke orkede mere, satte vi kursen mod familie-halløjet. Med 36 mennesker i aldersspændet 3 måneder til 93 år var der godt gang i den, og der blev drukket spandevis af både kaffe og vin, spist god mad og talt med alle dem, vi ikke ser så tit pga. geografi. Vi nåede endda en tur på Himmelbjerget.

Farmor kysser Varanen, Varanen 'kysser' mig. Ved Himmelbjerget. 

Verdens dårligste billede af reptilerne, før vi skulle i Legoland. De var for spændte til at stå stille længe nok til, at billedet kunne tages om. Men se lige deres jakker. Det er nogle smarte nogen fra Reima - med sådan en #reimago-sensor i. Knageme smart. (Og ja, vi har fået jakkerne af Reima, men uden strings attached. Jeg er bare begejstret. Det er nogle fine jakker, og ungerne elsker konceptet med bevægelsessensoren og den tilhørende app)

Vaske vaske guld! Og heldet var med os - der var lige præcis guld nok til to guldmedaljer!

Søndag, på min fødselsdag, gik det meste af dagen med transport hjem fra Jylland. Og splatten ud, da vi kom hjem fra Jylland. Jeg befalede sushi som aftensmad, og ungerne befalede film, så vi spiste sushi ved sofabordet med Cars 2 på flimmeren. Det er slet ikke så dum en måde at fylde år på! Der var desuden også masser af gaver, så jeg er helt klar på at have fødselsdag igen næste år ...

Fødsesdagssushi!

En af mine fødselsdagsgaver - Thomas Dybdahls oktober-trilogi på vinyl. Signeret! Best. Present. Ever!

Den netop forgangne weekend har ungerne og HDD været i Knuthenborg, mens jeg spiste brunch med en veninde i det skønneste solskinsvejr (og forberedte fødselsdagsfejring), og vi haft stort familierykind. Til Varanens 'forældrefødselsdag', som han kaldte det. Hele familien + bedstevennen, der går i nulte nu, men som ikke desto mindre stadig er en stor del af Varanens liv. Heldigvis. På en eller anden facon lykkedes det os at spise os gennem et helt kilo smør forklædt som hhv. mazarinkage og chokolademuffins, og det er ikke længere for sjov, at jeg taler om, at jeg skal i gang med at træne. Jeg er to minutter fra, at mine arme får smilehuller, og det matcher ikke just med den tatovering, jeg endelig har besluttet mig for, at jeg skal have lavet. På skulderen, godt nok, hvor smilehullerne ikke er - endnu - men alligevel ...

Glemte fuldstændig - som i f u l d s t æ n d i g at tage billeder, så hverken mazarintærterne med bærskum og friske bær eller chokolademuffins'ne eller familien (for den sags skyld) er blevet forevigede. Desværre. Men både kager og mennesker var fine, og vi havde en dejlig dag!

Summasumarum: Tiden går stærkt, vi spiser meget smør, og alle er glade. Her går det godt.

18 kommentarer:

 1. Mine arme kan ikke længere bruges til at vinke med. Eller rettere - hvis de først sættes i vinke-svingninger holder de aldrig op mere (mormorarme host host)... Måske vi skulle træne sammen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tør slet ikke at vinke for tiden. Jeg kunne ramme nogen! :-)

   Slet
 2. Ihhh, det lyder så fantastisk det hele:) Jeg er noget imponeret over, at I fik vasket guld i Legoland Det er en ting vi aldrig har fået gjort, de 3 gange vi har været der:) Vinkearme har jeg heller ikke mere men en tatovering på ryggen/skulderen lige over skulderbladet har jeg:) En lille delfin lavet for 21 år siden i Australien, helt nøjagtig Sydney:o) Hvad skal du ha' lavet, hvis man må spørge:)?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har vasket guld, hver gang vi har været der med ungerne. De elsker det - og vi glemmer hver gang, hvor våd man egentlig bliver :-) Det lyder som en fin tatovering og placering (og en dejlig rejse!) - jeg er endnu ikke helt sikker på, præcis hvordan min skal se ud, men jeg har nogle idéer, som jeg nok skal skrive om, når jeg ved lidt mere :-)

   Slet
 3. Det lyder seriøst hyggeligt med familieweekend. Det gad jeg godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også virkelig hyggeligt! Ambitionen er at holde en hvert år, så forhåbentlig kan vi blive ved med at låne et sted med rigtig god plads! :-)

   Slet
 4. Hvad med 7-minute workout hver morgen? Så kan løbeturene komme lige så stille, men så er du allerede i gang med at gøre noget godt for din krop fra morgenstunden af. Jeg emailer dig gerne en god guide!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk en rigtig god idé. Jeg har et ret godt træningsprogram allerede, men jeg kunne godt bruge lidt variation, så du må meget gerne maile mig en god guide på hverdagenssurdej snabela gmail.com :-)

   Slet
 5. Håber virkelig at de blå postmænd får afleveret gave fra Mårfar denne gang. Det var tarveligt at den blev væk!
  Og ih hvor har i altså bare de fedeste familieweekender - igen i mit nabolag kan jeg fornemme. Det er måske samme sted hvert år?
  Tillykke med de 38 og nogle uger. Smør til folket!
  (ps. måske skal Varanen lige lære en ting eller to om kysseteknik .... )

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er SÅ tarveligt, at gaven blev væk. Varanen er imidlertid utrolig tålmodig omkring det. Måske han helt har glemt det? Og ja tak, jeg synes også, vi har nogle ret fede familieweekender. I dit nabolag hver gang - det er nemlig der, vi har adgang til plads nok til 36 mennesker :-)
   Mere smør til folket! Og ja - tekniktræning vil nok ikke være en dum idé på et tidspunkt ... :-)

   Slet
 6. Tillykke til jer begge og happy fejring. Lyder som om I har det godt og alt er som det skal være. Smørmængder eller ej ;) kh Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det! Vi har det dejligt - og spiser som skrevet ret meget smør ;-) Kh

   Slet
 7. Manner det lyder som nogle dejlige uger, skønne oplevelser :)
  Mine arme havde samme tendenser efter en sommer med alt for meget is og Hvidt brød. - de var blevet en anelse - ehrm - brede i det. Og måske hang de os lidt...det blev trænet væk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har været nogle rigtig dejlige uger, tak. Lad mig meeeget gerne vide, hvordan du trænede dine arme smallere. Synes bare, mine arme bliver bredere og bredere ...

   Slet
  2. Opskriften på mere velformede mindre brede og udefinerede (kan man sig det?!) overarme var for mit vedkommende svømning (primært cravl). Så løber jeg også stadig lidt. Men der bruger jeg jo benene (#tøhø)... mennesker svømning sys jeg mine arme og skuldre og øvre ryg er blevet mere markeret på den pæne måde ;)

   Slet
  3. Svømning! Meddelelse modtaget! Jeg var egentlig gået i gang med at svømme umiddelbart efter aflevering om morgenen, men så kom arbejdet sjovt nok i vejen. Men mon ikke, jeg kan tilrettelægge mig ud af dét, hvis jeg virkelig lægger mig i selen? Det skal i hvert fald have chancen. Tak for info!!

   Slet
  4. Svømning! Meddelelse modtaget! Jeg var egentlig gået i gang med at svømme umiddelbart efter aflevering om morgenen, men så kom arbejdet sjovt nok i vejen. Men mon ikke, jeg kan tilrettelægge mig ud af dét, hvis jeg virkelig lægger mig i selen? Det skal i hvert fald have chancen. Tak for info!!

   Slet
  5. Det var så lidt og go for it! Sys selv det funker super med før arbejds svømning. Det kræver lidt kalender frihold (og på mandag er der en der har indkaldt til møde i "min svæmmetid") men for det meste lykkes det at svømme to gange om ugen :)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...