onsdag den 26. oktober 2016

Udpluk fra ulvetimen

Varanen: Moaaaarrrr!

Mig: Ja, skat?

Varanen: Skal vi lege?

Mig: Ja, det kan vi godt. I fem minutter. Så skal jeg liiiiige lave mad/rydde op/gøre værelset klar til putning/fylde badekarret/vælg selv.

Varanen: Så kom da!

Mig: Hvor skal vi hen?

Varanen: Ind i hulen! (Gigantisk papkasse, red.) Vi er søpapegøjer, jo!

Mig: Nåååååh ja! (what?) Hvad farve er vi?

Varanen: Selvfølgelig samme farver som almindelige søpapegøjer. Som lunder, du ved!

Mig: Nååååh ja. Klart. (WHAT?) Hvad hedder vi?

Varanen: Jeg hedder Baba. Og du er min storesøster.

Mig: Hvad hedder jeg så?

Varanen: ULLA, selvfølgelig!

Mig: Hahahaha - hedder jeg Ulla? Sejt! Hvorfor gør jeg det?

Varanen: Det gør du bare!

Derefter gik legen sin virkelig mærkelige gang, dels i hulen, hvor der blev leveret usynlig post, dels på lunde-klippen (lænestolen, red.), hvor det "så var okay", at Ulla læste en bog for Barba.

Senere kunne Øglen berette, at jeg i virkeligheden burde have hedder Oona. Og at legen tilsyneladende sådan nogenlunde fulgte manuskriptet fra Puffin Rock, som de har set på flimmeren engang. Så blev jeg så klog midt i en helt almindelig ulvetime.

13 kommentarer:

 1. Jeg elsker de her børnelege: "og så sagde vi og så gjorde du" det er det sjoveste at lægge ører til og være med i (manden ender altid med at være ham der ligger på gulvet og slapper af - ved ik helt hvordan han får tillusket sig den rolle hver gang)...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en god evne at have, den der med at få tiltusket sig afslapningsrollen hver gang. Det ville jeg gerne lære :-)

   Slet
 2. Ha ha ha ha Ulla er da også et ok navn:o) Der er så meget vi forældre bare ikke ved eller forstår :) :D :o) ha ha ha ha....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ulla er så fint et navn. Havde bare ikke lige tænkt på, at en søpapegøje skulle hedde det :-)

   Slet
 3. Skulle lige til at råbe "DET ER NOGET HAN HAR SET PÅ RAMASJANG!" men så kom Øglen mig i forkøbet. Vi leger ret meget billig-MGP - jamen næste gang du hører sangen, så prøv lige at lytte, det lyder faktisk mere som "billig" end "mini" (og jeg ved du har hørt den sang, for det har alle der har børn i Ramasjang-alderen)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, du kan tro, jeg har hørt den sang. Efter ikke at have set Ramasjang i næsten et år, har det fået et comeback herhjemme - primært pga. "Billig MGP" (som jeg faktisk ikke lige havde tænkt over, men du har totalt ret! Nu kan jeg ikke høre andet! :-))

   Slet
 4. Da jeg (af uransaglige årsager) har set et klip fra den serie Søpapegøjernes ø) så kan jeg godt se legen kunne havde fået en meget mærkelige gang.
  men sejt nok Varanen kender til navnet Lunder.... måske skulle I finde et klip fra Heymay når de flyver fra reden og ungerne lander i byen, alle menneske Børne samler fugle unger i baljer og smider dem i vandet så de kan overleve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var også imponeret over, at en femårig vidste, hvad lunder var. Det er ikke helt skidt, det der tv, når de små bliver klogere af det :-) Rigtig god idé med klip fra Heymay - det vil jeg finde i eftermiddag, når jeg har hentet den yngste. Tak for tippet; Er sikker på, han vil synes, det er enormt fascinerende (og jeg med, for den sags skyld :-))

   Slet
  2. så får I også et ord til for dem lundi (om jeg husker rigtigt)
   advarsel når du søger Heymay/island og søpapegøjer får du måske opskrifter/restauranter der servere dem.

   Slet
 5. Ja, det kører på Ramasjang hver eftermiddag. Super, at han bygger videre på det, han har set, og bruger det i en leg. Og super, at du legede med, selvom det måske var kort. Her er LilleLille begyndt at spørge "Mor, skal vi ikke lege, at jeg var babyen, og så var du moren, der ... arbejdede / fandt vasketøj / ryddede op / slappede af ...?" Og sådan kan det så lade sig gøre at lege, selvom man liiige skal noget andet. Og hun er glad, for vi leger jo sammen. Og jeg tænker, at det er noget af det, jeg vil fortryde, når hun flytter hjemmefra, og jeg ville ønske, at jeg lige kunne få lidt mere af den skønne LilleLille.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, de er så hyggelige, de der lege. Og jeg elsker, når der er tid og overskud til at lege med. Hvor kort det så end måtte være. Du har nemlig helt ret - det er noget af det, man kommer til at savne, tror jeg. Når de små bliver så store, at de ikke gider lege mere ...

   Slet
 6. Nårh, hvor fint. Jeg ser lige en indre film med et par ret nuttede søpapegøjer i en stor kasse :-)

  Og så endda midt i ulvetimen - godt gået!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er desværre ikke alle ulvetimer, der går lige så glat, men måske Baba og Ulla-legen kan lave om på dét fremover :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...