onsdag den 2. november 2016

Noget om fødselsdage og hverdage. Og Halloween

Ham Den Dejlige fyldte år i går. Et helt år ældre blev han - og nu er vi så jævnaldrende. Hvert år (uden undtagelse i de snart 10 år vi har kendt hinanden) har han forbeholdt sig retten til udøvning af rendyrket aldersfascisme i de fem uger, der er mellem vores fødselsdage, men nu ligger han selv faretruende tæt på de 40, så han skal hermed flette næbbet for i år. Basta.

Vi havde en dejlig - og hverdagspræget - dag, der begyndte v.i.r.k.e.l.i.g tidligt (de unger kan seriøst lugte gaver på kilometers afstand. Og det er helt lige meget, om de er til dem eller ej. Alene spændingen omkring fødselsdag og gavegivning er nok til at drive dem ud af fjerne gudsjammerligt tidligt). HDD fik sine gaver ved morgenbordet, der var overdådigt dækket med ... havregryn, havregrød og yoghurt. Altså den helt almindelige hverdagsmenu. Stakkels HDD. Og så gik turen mod hhv. skole, børnehave og 2 x job. Til gengæld var der lagt i kakkelovnen til storhygning efter fyraften, hvor vi alle fire valfartede til Halloween i Tivoli. For til trods for trick or treating derhjemme selve Halloween, var der et par reptiler, der ikke havde fået græskar (og sukker) nok. Og så er det jo også bare altid hyggeligt at komme på besøg i Den Gamle Have.

RET uhyggeligt, hvis man spurgte reptilerne


Det må være ret sjovt at være dem, der udtænker al dekorationen i Tivoli. Synes, det er så fint og finurligt det hele

Vi var heldige med både vejret og det beskedne opbud af mennesker, så der var frit lejde til at prøve alt det, man gad. Øglen fik turpas med ledsagerarmbånd, men belært af sidste besøg i Tivoli nøjedes vi med billetter til Varanen. Han har ikke lyst til at prøve så meget og hyggede sig meget godt med at tulle rundt. Og han vandt oven i købet en pose lakridskonfekt han vandt på Grand Prix-banen, mens Øglen og HDD susede rundt i en rutsjebane. 

Vi spiste middag hos Brødrene Price, hvor der bestemt ikke var sparet på smørret, og vi trillede - både i bogstavelig og overført betydning - hjem fra en dejlig eftermiddag. Det var, forståeligt nok, svært at få alle mand op og af sted i morges, så jeg takkede nok engang forsynet for mine fleksible arbejdstider, så Varan-afleveringen kunne skubbes en times tid. Vi brugte den ekstra tid på at spille Cluedo (ingen spons overhovedet, bare all-time favourite brætspil, valgt af Varanen. Valget blev en smule vanskeliggjort af, at han ikke kan læse og i øvrigt heller ikke besidder for fem øre taktisk sans endnu, men det var knageme hyggeligt) og sludre lidt om løst og fast. Selv om det er hyggeligt, når vi alle sammen kan følges af sted om morgenen, er de langsomme morgener altså heller ikke sådan at kimse af.

Bearnaisen stod ved siden af ... Mmmm ... (Og det stribede er noget så rædsomt som en gigantisk bananslikkepind, som den ældste fik tiltusket sig)


Fineste Tivoli!

Resten af ugen har vi ikke de store planer på programmet. Heldigvis, kan man fristes til at sige, for et blik på kalenderen fortæller, at den er stopfyldt fra lørdag og en uge frem. Med fødselsdage, legeaftaler, bålhygge med klassen, flere legeaftaler, prøvetræning i bordtennis (sic!), og så lige lidt flere legeaftaler. Ak ja - vi når nok det hele, men lige nu tillader jeg mig at nyde stilheden før stormen ...

9 kommentarer:

 1. Stort tillykke med ham, og ja - du må hellere nyde stilheden for stormen (og nu er der jo ekstra stille, eftersom du har bedt gemalen flette næbet!)....
  Hvor ser det skønt ud det hele!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Og ja - stilhed er godt engang imellem. Så må vi se, hvor længe det holder, at HDD fletter næbbet :-)

   Slet
 2. Tillykke med manden - og sikke en dejlig aften. Vi var i Tivoli lørdag og der var stoppet med mennesker. Så var ret så glad for at have årskort og kunne smutte igen hurtigt. Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Det var også en rigtig dejlig eftermiddag og aften, kan du tro. Jeg var ret overrasket over, at der ikke var flere mennesker derinde - tror, det hjalp, at det var en hverdag. OG at det var hundekoldt :-)

   Slet
 3. Tillykke med manden din:) Jeg er 2 år (2½ for manden mener vi skal være helt nøjagtige)ældre end min mand. Da vi mødtes for 15 år siden var han kun en 'bette' en:D :D :D Happy Halloween lidt forsinket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! :-) Åh ja, sådan en aldersforskel kan de få meget ud af, de kære mænd :-)

   Slet
 4. Meget ambitiøst med cluedo. Det er i øvrigt også et af mine yndlingsspil, men hver gang vi taler om at købe spillet selv, går det over i diskussion om, hvordan det udtales. Jamen det kan da kun hedde: Kluééédo.

  Tivoli er SÅ hyggelig til Halloween og slet ikke så overrendt som til jul. Jeg var derinde med Pigen i mandags og fik tiltusket mig et par gratis ture, hvor hun og veninden var for små til at prøve alene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Cluedo var heller ikke mit førstevalg af spil, kan jeg afsløre. Det er en kende kompliceret for en 5-årig, men vi lavede bare vores egne regler. (Og det kan i øvrigt ikke hedde andet end Kluéééédo! Jeg bærer stadig nag til en gammel kæreste, der morede sig højlydt over, at jeg kaldte det dét. Og insisterede på at kalde det "Kluw-duw". Tsk tsk, siger jeg bare :-))

   Jeg elsker Tivoli på alle årstider, men der er noget rart over at være der, når der ikke er overrendt. Jeg fik også en enkelt tur til nedsat billetpris, fordi jeg kun havde tre billetter tilbage i stedet for de fire, det kostede. Dejligt med den slags overskud hos personalet - og luksus, at du kunne få et par gratis ture :-)

   Slet
 5. Så forstår jeg godt, at det forhold ikke holdt :-)
  Manden min benægter nu, at han nogensinde har kaldt det andet end kluéééédo - helt sikkert fordi han ikke tør andet...

  Kluwduw. Helt ærligt.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...