fredag den 18. november 2016

Siden sidst ...

* Har vi haft lus på matriklen. Som direkte konsekvens heraf har jeg brugt hele formuen på lusepræparater i Matas - og er blevet temmelig overrasket over, hvor dyrt sådan noget egentlig er. Godt, det er første gang i min karriere som mor, at jeg er på dén galej - ellers kunne ungerne roligt begynde at vinke farvel til take away, fredagsslik, julegaver og alt andet sjovt (og dyrt). Lusene blev blev fragtet ind i hytten på ældstebarnets hoved, og de blev opdaget morgenen efter, jeg havde tænkt - tænkt! For sådan noget siger man ikke af fare for at blive ramt med en forhammer af Nemesis - at det da godt nok var dejligt, at vi aldrig havde haft lus, og at vores børn nok bare var sådan nogle, som ikke fik lus. For s*tan altså.

* Er begge børn blevet klippet. Heldigvis først efter lusene blev opdaget og slået ihjel med kemi og benhård kæmning. Ellers kunne jeg vist imødese sur frisør og ditto kunder, hvis de havde arvet bæsterne (lusene. Ikke børnene. #badatjinnng!) Goddammit, hvor er ungerne bare kære med deres nye frisurer. Og nu kan man se Varanens chokoladeknapøjne igen. Måske vi skal have dem til frisøren bare lidt oftere i fremtiden.

* Har Øglen fået smag for helt ny fritidsaktivitet, som hun var med DNP-veninde til i søndags. Siden har hun nærmest ikke talt om andet, så nu kan det være, at vi bliver sådan nogle, der har barn/børn, der sætter sig på mange timer en hel weekend. Suk. Hun prøver igen på søndag, og så må vi se, om interessen stadig er der. Og så kan det være, jeg orker at fortælle mere om det. Måske.

* Har HDD, Varanen og jeg gæstet Bogforum. Og slæbt bøger i hobetal hjem. Varanen holdt i næsten tre timer, hvilket jeg er ret imponeret over. Men da han nærmest faldt i søvn under Onkel Reje-showet, blev vi enige om, at vi havde været der længe nok.

* Har jeg haft hele to spontane aftaler med den samme veninde på to dage. Dét er en god frekvens, hvis man spørger mig. Og det gør man herovre på min blog.

* Har vi været til skole-/hjem-samtale i 1.A, hvor ældstebarnet blev rost så meget, at jeg muligvis tror, mine ører stadig gløder bare en smule. Sjældent har så mange pæne ting været ytret over så kort tid. Og selv om det selvfølgelig er ældsten, der bærer ansvaret for at være så sød og sjov og dygtig og grundig og vellidt og alt det andet, der blev sagt, så er det svært ikke at blive bare en lille smule stolt som forældre også.

* Er jeg blevet sådan en, der står ovre i skolegården (arj, ok - næsten ovre i skolegården. Jeg stoppede, inden jeg kom ind) og taler businezz med kunde, der har været sådan cirka lige så svær at få fat på som ... som ... nogen, der er meget svær at få fat på. Så når han endelig ringede tilbage, skulle opkaldet i dén grad besvares. Også selv om jeg følte mig som lidt af en douche, som jeg stod der og bjæffede om timepriser, smør på brødet, tilgangsvinkler og andet spændende. Det må man tage med, når man kan runde af med ordene "nyt, fast samarbejde" i ørerne. (En meget positiv ting for selvstændige mig, skal jeg lige understrege. Ordet 'fast' er vi jeg, inden for rimelighedens grænser, ret glad for. Så længe det ikke indgår i umiddelbar sammenhæng med ordet 'stilling')

* Har vi skruet så langt ned for legeaftaleblusset, at der ikke har været nogen legeaftaler overhovedet i den forgangne uge. Med mindre den dag, hvor Farmor hentede og hyggede med børnene altså tæller?

* Står jeg med det ene ben ude af døren. Og ikke bare fordi jeg snart skal hente børn og forsøge at sweettalke Varanen til at tage til håndbold. Jeg skal nemlig til de varme lande i morgen. Sgu'. Toute seule, ganz allein, all by myself. Eller, altså - jeg går ud fra, at der er andre med flyveren og på hotellet også (ellers bliver det en smule underligt), men jeg skal ikke af sted sammen med nogen. Det er bare mig, noget sol og et pænt lækkert hotel. Og nåh ja - en stak arbejde, men det tager vi med. Hvor længe? Nårm', såmænd bare fem dage. Som afrejsen nærmer sig bliver jeg mindre og mindre stolt ved at skulle være væk fra HDD og reptilerne så længe, men de har alle forsikret mig om, at de nok skal klare sig. Og selvfølgelig skal de det. Så jeg har taget 'jeg glæder mig'-kasketten på og kan faktisk ikke rigtig vente med at få lidt sol og sommer. 

14 kommentarer:

 1. Ak og ve, de lus - det er en fase i ens liv, tror jeg. Vi fik også først lus, da vores unger startede i skole. God damn it. Men nu er det godt nok længe siden vi har haft nogle sidst.... (Velkommen, Nemesis!)
  Men jeg tror, det er et felt man ikke kan undgå at skulle sætte hak i, som forælder (lusefeltet that is), og det er bare med at få anført det flueben hurtigst muligt.
  Hvad med børneorm?....

  Rigtig god tur, helt alene, jeg håber det bliver fantastisk! Rigtig god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, vi har haft lus for første og sidste gang. Børneorm har vi haft én gang. Dem kan jeg SLET ikke have med at gøre, men til gengæld er kuren for dem easy-peasy. Ikke lige som med lus ... God weekend!

   Slet
 2. Åh, må du få en dejlig dejlig tur:) Og tillykke med det der faste:) Lus har haft meget, kun prinsessepigen, aldrig mindstemanden. Brugte mange timer og penge på det der lussenoget indtil en sød mor sagde, at en del husholdningssprit og en del eddike sprøjtes i håret. sidder under en plastiskpose i en 20 minutters tid og så vasker du håret. Vi har ikke haft lus siden. Vi plejede at lave en 'behandling' med det ca hveranden uge. Det er billigt, nemt. Ja, det stinker men det virker. Go' tur og nyd det:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det var en dejlig tur :-) Her var det også kun min datter, der var den heldige vinder af lus. Det må være noget med det lange hår, tænker jeg. Næste gang (hvis der kommer sådan en - det håber jeg ikke) må jeg prøve sprit og eddike-løsningen. Det lyder væsentligt billigere (og faktisk også mere effektivt).

   Slet
 3. Rigtig god tur :-) Og husk nu at nyde det. HDD og Reptilerne skal nok klare sig uden dig. I promise ;-) Du kan godt bekæmpe lus uden køb af dyr kemi. Godt med (billig) balsam og så kæmme, kæmme, kæmme har altid været vejen frem her på matriklen. Kun da jeg selv fik lus, måtte jeg ty til kemi, fordi ingen gad/ville/kunne kæmme mig. Iøvrigt har vores frisør altid været ganske afslappet mht. lus og har flere gange tjekket den ene eller den anden, bare for at vi kunne slappe af, hvis der var (ubegrundet) mistanke. Ingen arver lus hos frisøren, hvis hygiejnen er bare nogenlunde i orden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg huskede at nyde det. Og fik heldigvis også mulighed for at tale med ungerne over Facetime et par gange, så det var dejligt. Det er et godt tip, det der med at kunne bekæmpe lus uden kemi - det skal jeg klart prøve næste gang (selv om jeg jo har bestemt, at vi ikke skal have lus igen). Jeg er helt lettet over, at du skriver det der med, at man ikke arver lus hos frisøren, for jeg har været helt bekymret for ham, der fik lov at klippe ungerne i samme weekend som luse-outbreaket. Så tak for den info! :-)

   Slet
 4. God tur! Jeg er sikker på, at, når du har abstraheret fra din dårlige samvittighed (for den er der altid ved den slags lejligheder), vil du stornyde alenetiden - og selv om du skal arbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg havde en dejlig tur, næsten uden dårlig samvittighed! :-)

   Slet
 5. De der lus fik vi jaget på porten ved hjælp af balsam blandet med sprit og så grundig kæmning (i tykt, langt hår - suk). Nåm'n det var faktisk ikke så slemt, som jeg havde frygtet ... hvilket dog selvfølgelig ikke betyder, at jeg ønsker at byde dem velkommen nogensinde igen.
  Tillykke med det faste "forhold". Jeg er helt enig med dig i dine betragtninger om det ord!
  Jeg tror ikke, vores veje krydsede på Bogforum, men det var heller ikke til at se noget i den menneskemængde ... men hold nu op, hvor var det fedt. Vi var der i to dage plus lidt af den tredje, og næste år tager vi hele molevitten med.
  Bogforum gav anledning til, at jeg var væk hjemmefra i tre nætter for første gang, siden der kom børn til. Jeg syntes, det var meget mærkeligt at sige farvel om morgenen og sætte mig i toget ... men da jeg først var imellem bøgerne, tænkte jeg ikke så meget over det, og det var jo faktisk også helt rart at være savnet. ;-)
  Og så rigtig, rigtig god tur til varmen - det er da et fantastisk tidspunkt at gøre den slags på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Balsam og sprit - tjek. Det må jeg prøve næste gang, hvis vi er så uheldige at få flere lus med hjem.
   Ih altså - jeg bliver mere og mere nysgerrig ift. hvad det er, du e g e n tlig laver (og hvem du er - hvem ved; måske krydsede vores veje på Bogforum, helt uden vi ved det? ;-)), men uanset, så lyder det da ellers ikke tosset med tre overnatningers alenetid i forbindelse med Bogforum. Og du har ret - det er helt rart at være savnet lidt, bare engang imellem :-)

   Slet
 6. Ugh - sønnike fik lus igen og igen under hele hans efterskole ophold. Nu gruer jeg for at lillebroderen kommer til at tiltrække lige så mange uønskede husdyr, når han skal på efterskole næste år.

  Rigtig dejlig rejse. Selvom det er i arbejdsøjemed, så er det jo stadig skønt at komme lidt udenfor Danmarks grænser.

  SvarSlet
 7. Åh god tur. Jeg var også afsted sidste weekend kun mig. Der var sol men knap så eksotisk. Jeg var nemlig bare i Odense ;)
  Mht lus så behøver du ikke al kemien. Hvis du bare kæmmer morgen og aften så er de væk i løbet af et par dage. Husk at banke hovedpuden og holde hovedet koldt :)
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 8. Ej, det lyder virkelig lækkert med tur sydpå - arbejde eller ej. Tag lidt solskin med hjem til os andre!

  Og lus - don't mention the war! Vi har haft det af to omgange, og det er bare sådan noget, hvor man bliver nødt til at aflyse alle planer og ellers sætte eftermiddagen ind på at kæmme hele familien. *gys* Og så sent som i går så jeg et opslag på forældreintra om at der nu igen var et luseudbrud i klassen.

  Tillykke i øvrigt med den dejlige skole/hjemsamtale. Det er herligt, når der er andre, der synes, at ens unger er lige så fantastiske, som man selv synes. :D

  SvarSlet
 9. Endnu et lusetrick fra én der har haft det flere gange end jeg kan tælle, og sidst som 20(!)årig. Balsam og sådan en lang tættekam med tænder af metal virker også godt. Så slipper man for skrap kemi!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...