fredag den 27. januar 2017

Noget om selvpineri

Sidste år omkring den her tid, havde jeg virkelig ondt i tænderne. Det resulterede i, at jeg helt frivilligt gik til tandlægen, som ikke kunne bidrage med så meget andet, end at jeg måtte være relativt aggressivt anlagt på skære tænder-måden, eftersom der intet var at se på de smertende bisser.

Nå. Men nu har jeg altså ondt i tænderne igen. Og selv om en psykolog sikkert ville have en fest med at finde ud af, hvorfor hulen jeg får så ondt i tænderne i januar (mit gæt er, at det skyldes, at det netop er januar. Måneden, der i dén grad er til at få ondt i tænderne af!), har jeg ikke bestilt tid hos sådan en, men i stedet hos tandlægen. Som måske nok synes, jeg er aggressiv, men som til gengæld også mener (eller i hvert fald siger!), at jeg er ung. Og det kan vi jo godt lide.

Så det er altså det, jeg skal bruge min mandag morgen på. Boltet til tandlægestolen. Frivilligt, oven i købet. Det kommer til at gøre SÅ nas, og det ved jeg, fordi jeg er temmelig erfaren udi tandlægebesøg. Og selv om der ikke er et hul (hvilket jeg har slemt på fornemmelsen, at der er), så skal hun nok finde på noget andet at torturere mig med. De plastfyldninger, hun truede med sidst, fx. Og ja - I læste rigtigt. Plastfyldninger. Fordi jeg nu er blevet så gammel, at mine tænder imiterer det mest pindede skab fra IKEA, der er blevet skilt ad alt for mange gange. Kort sagt: De egner sig mest til bare at se på.

Hvilket på ingen måde harmonerer med det kost- og træningsprogram, jeg (også) frivilligt har meldt mig under fanerne til, og som dikterer rå grøntsager i ... ja, rå mængder. Lige nu føles det som om, at jeg, hvis jeg tygger i noget, der er meget hårdere end en klump blødt smør (hvilket i øvrigt er no-go i forhold til kostplanen), så falder alle tænderne ud. Agtigt. Så det skal nok blive spændende - både hen over weekenden og på mandag.

Så frivilligt tandlægebesøg og frivilligt kost- og træningsprogram. Hvor sidstnævnte ikke kun varer mandag morgen. Jeg må have en hang til selvpineri, men jeg satser på at komme storspændstig ud på den anden side med en sand perlerække af kridhvide, kryptonitstærke tænder. Mindst.

Men klynk er der nok af. Så med ja-hatten godt placeret på hovedet, vil jeg bare lige gøre opmærksom på, at jeg i morges opdagede, at det jo er blevet meget lysere udenfor. Jeg kan således droppe at tænde cykellygterne, når jeg har afleveret skolebarnet kl. 8 - hvor fedt er det? Foråret er lige om hjørnet. Kan I mærke det? (Et tu, DMI?)

14 kommentarer:

 1. Jep, jeg lagde mørke til det ikke var så mørkt i morges. Yeah!! Og solen har skinnet hele dage og i aften skal manden og jeg i bio. Eller faktisk lige om lidt kommer mormor og så drøner vi afsted:) Go' weekend og held og lykke på mandag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så fedt, at det er ved at blive lysere. Og date-night oven i købet - så bliver det jo ikke meget bedre! Håber, I havde en dejlig aften!

   Slet
 2. Det med selvpineriet hænger sammen med at du er så aggressiv.... Og dig slipper man løs i en autocamper, tsk-tsk...! Nej, jeg tager faktisk hatten af for dig; du har sgu' ben i næsen, det er muligvis det, som din tandlæge forveksler med aggressioner. Han sku' bare vide! Men han har ret i det ungdommelige spekter; det læner jeg mig lidt op ad, og tænker, at det nok også gælder en smule for mig, selvom jeg er blevet fyrre....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må være derfor. Ung og aggressiv - og selvpinerisk. Benene i næsen ved jeg dog ikke helt med :-)

   Slet
 3. Tandpine er bare ikke sjovt :-( Spændende, om tandlægen bare henviser til psykolog ... Jeps, jeg kan også mærke foråret. Især om eftermiddagen, hvor jeg nu sommetider kan nå at lufte Kamelen, mens det stadig er lyst. SÅ dejligt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kunne være et spændende samarbejde - tandlæge og psykolog i samme hus :-) Det er SKØNT, at foråret trænger sig på!

   Slet
 4. Av tandpine er øv
  jo det blevet lyser, det ikke mere nødvendigt med lys på den sene eftermiddagstur (medmindre vi forsinket) det dejligt

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tandpine er ondt! Men det er dejligt, at cykellygterne kan blive i tasken nu, med mindre man er meget tidligt eller meget sent på færde :-)

   Slet
 5. Av. Og paradentose kan man desværre godt få, selv om man er ung. Det fik jeg, og det gjorde ... av. Jeg håber din tandlæge finder ud af årsagen, for tandpine (og ørepine) er bare det værste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mega-av! Jeg krydser i dén grad fingre for, at jeg ikke har paradentose - det lyder nemlig ikke som om, det er særlig rart at få. Hvordan bliver man egentlig kureret for dét? (Desværre kan jeg jo ikke prale af at være helt ung længere, så det ville nok ikke være usandsynligt. Men jeg krydser fingre alligevel ...)

   Slet
 6. Læs evt. denne artikel: http://www.tbt.dk/almindelig-tandpleje/parodontose/
  - jeg håber ikke, det er det du har ... jeg kan bare huske, at det gjorde jäklaondt overalt i munden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for link. Uf, av. Det lyder ikke godt! Dommen i dag var noget mildere, end jeg havde frygtet. Tandlægen kunne nemlig ikke se noget, der umiddelbart skulle kunne gøre ondt, men hun gav mig en seriøs forårsrengøring i munden, og så blev vi enige om, at jeg skal have skiftet mine sølvfyldninger ud, hvis det bliver ved med at gøre ondt (det er nemlig lige omkring dem, det smerter mest).

   Slet
 7. Av det lyder virkelig ikke rart!
  Måske er det spændinger i din kæbe? Jeg har, med jævne mellemrum, latterligt ondt i den ene side af undermunden. Det føles som om det er tænderne, men mine tænder fejler heller intet. Jeg gik til en kranio sakral/fys-dame, som løsnede op for spændingerne i hals-nakke-kæbe. Det hjalp!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig heller ikke sjovt :-( Faktisk tror jeg godt, det kunne være spændinger i kæben, nu du siger det. Jeg har tænkt tanken kortvarigt, men slået det hen, fordi det føles så tand-agtigt. Men nu kunne det være, at jeg skulle prøve mig frem med nogle afspændende øvelser for nakke og kæbe, og, hvis det ikke virker, prøve sådan en kranio/sakral-dame. Tak for tippet! <3

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...