fredag den 14. juli 2017

Noget om staycation

Som så mange andre holder vi ferie i reptil-familien. Eller - jeg og ungerne gør. HDD holdt ferie i sidste og forrige uge, hvor vi som tidligere nævnt var på ferie i hhv. Holland, Frankrig og Tyskland, og vi holder alle sammen ferie igen i uge 30. Der skal pusles lidt rundt på brikkerne for at få det hele til at hænge sammen i en lang sommerferie, men det ender som regel heldigvis altid med at gå op.

I denne uge er jeg hjemme med ungerne. Og selv om jeg burde lænke mig selv til skrivebordet og få bugt med alle de arbejdsopgaver, der - i øvrigt meget meget atypisk for sommerferien - har hobet sig op, insisterer jeg på at hygge mig med ungerne de fleste af dagtimerne. Hvilket er lykkedes det meste af ugen, bortset fra én dag, hvor jeg havde et uopsætteligt møde. I Køge af alle steder. Har I været der? Der er jo mega-hyggeligt! Jeg havde aldrig været der før og blev virkelig overrasket over, hvor stemningsfuldt der var. Og hygger os; det gør vi. I den sammenhæng er jeg virkelig taknemmelig for at bo, hvor vi gør. Der er så mange muligheder for udflugter lige uden for gadedøren - og det er muligt at skalere dem, så det den ene dag kan være fullblown forlystelser og den næste 'bare' at spille bold i parken.

Selv om den ældste pludselig er blevet om ikke for stor, så i hvert fald ret stor, når det gælder en tur på legepladsen, har vi været af sted på nogle forskellige af slagsen i ugens løb, og både Stor og (Knap så) Lille har genopdaget Trafiklegepladsen, hvor vi efterhånden er blevet fast inventar. Vi har også udforsket Nordhavnen indgående og fundet op til flere steder, hvor det er sjovt at lege. Store har haft en tiltrængt legeaftale, der endte med at strække sig over 7 timer frem for de aftalte 3 - Lille var med HDD på arbejde, så det var hip som hap for mig, om legeaftalen varede i kort eller lang tid. Ungerne hyggede sig så meget, at jeg kunne have beholdt kammeraten hele natten, hvis det skulle være.

Boldspil i Fælledparken

Fuld fart på Trafiklegepladsen

Vi har været på stranden, besøgt Legeskibet, spist tonsvis af is (HDD er gået amok med at lave is, så vi har fem forskellige slags i fryseren. No wonder, at jeg ikke kan slippe af med mine ekstra, genstridige kilo), spist jordbær til den store guldmedalje, grillet, lave sushi, købt skoletaske til Knap Så Lille (ikke om jeg fatter, han begynder i skole lige som lidt!) begyndt på at få ryddet seriøst op på børneværelset (og ja, selv om det lignede - ligner - ragnarok, så har det været vildt hyggeligt. Vi har fået sorteret kraftigt i al legetøjet og sendt en stor del til genbrug, men vi har også genfundet en masse legetøj, der var blevet helt glemt, så det har ungerne fået timevis til at gå med), spillet spil, læst Anders And-blade (seriøst - det er jo ren narko. Store kan læse i Anders And-blade hele dagen (uden overdrivelse), hvis hun ellers fik lov. Til stor frustration for Knap Så Lille, der nok har lært at læse, men som endnu ikke er så habil, at han kan læse sig igennem en hel tegneserie), set fjernsyn, været i Tivoli, set Grusomme Mig 3 i biografen, cyklet ture, og og og ... Listen er lang, men jeg tænker, at I forstår min pointe: Vi har hygget os!

Hindbær, jordbær og kaffe/chokolade ...


Besøg på KU.BE Frederiksberg i dag. Så fint et sted med mulighed for masser af leg. Og turen derud med både tog og metro var et lille eventyr i sig selv - også selv om man er 8 og næsten 6


Projekt Oprydning på værelset. Der skal laves lidt om derinde i den kommende uge, og derfor skal der ryddes op og ud. En eller anden dag bliver vi vel færdige ...

Og nu er vores halvanden uge staycation ved at nå sin ende. I weekenden kommer Farmor og bortfører ungerne til det svenske. I en hel uge! Eller ... fem dage, men næsten en hel uge! Det kan jeg ikke lige overskue. For mens jeg ser virkelig meget frem til alle de (urealistisk) mange ting, HDD og jeg skal nå, mens ungerne er væk - f.eks. førnævnte arbejde. D'oh! - så skal jeg jo li'som undvære ungerne i fem dage. Jovist, det bliver rart ikke at skulle skille dem ad i tide og utide (for selv om ferie og meget tid sammen giver et fantastisk sammenhold sådan to søskende imellem, så slår det også gnister fra tid til anden), men det bliver ikke så rart at skulle undvære en lille, is-fedtet hånd i min, en insisterende stemme, der beordrer mig til at læse flere Anders And-historier højt, listende fødder om morgenen, når ungerne tror, de er lydløse og vil snige sig til at se lidt fjernsyn, konspiratorisk fnisen og opslugt leg.

Men. Fem dage overlever jeg nok. Særligt fordi jeg ved, hvor dejligt de får det i Sverige. I kendte omgivelser med Farmor og Bedstefar. Tal om at være blommerne i et æg! Så i stedet for at fokusere på alt det, jeg kommer til at savne, vil jeg glæde mig til at se dem igen - og nyde, at jeg får tid til at fordybe mig i både arbejde, projekter derhjemme og, ikke mindst, HDD. Det er slet ikke så dårligt!

8 kommentarer:

 1. Det lyder virkelig fantastisk. Det hele. Staycation ferien, is (manner hvornår jeg misundelig lige der...) hygge i lange baner og fem dage sammen med manden.

  Og hvor er jeg glad for din lillebitte bisætning om det med gnisterne. For det er som taget ud af vores ferie. Ig nogen gange kommer jeg til at tænke sådan er det kun hos os. Men det er det jo slet ik ;) nyd dagene m manden :) kh og rigtig god ferie lige om lidt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig farligt at have fri adgang til så mange forskellige slags is. Jeg kan sagtens holde mig i skindet, når vi besøger iskioskerne over det ganske land, men HDD's hjemmelavede kaffeis med chokoladestykker + hindbærsorbeten kan jeg SLET ikke lade være. Jeg bliver nok nødt til at spise det hele bare for at få det udryddet ;-)

   Oh, der er masser af gnister hjemme hos os. Og lige så hurtigt de blusser op, forsvinder de igen. Og lige så hurtigt de forsvinder, kommer de igen. Jeg tænker (håber), det er meget normalt :-)

   Slet
 2. Ja - nyd barnefriheden, når nu du ved, at de har det så godt, som de overhovedet kan have det - og husk også at nyde hinanden og glem lidt om alle pligterne, mens børnene holder forældrefri ferie.
  Og Køge ... SÅ langt væk er det da heller ikke fra København :-D - jeg er kommet der hele mit liv og gik også på gymnasiet der. Det er en skøn og virkelig hyggelig by, med dens snævre stræder og 4-500 år gamle huse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi nyder det, kan du tro! Ungerne tog af sted i går, og ud over flere af pligterne og de praktiske opgaver nåede HDD og jeg at gå en lang tur og drikke en kop kaffe på én café, spise frokost på en anden. Jeg nåede også en middagslur og at forberede noget arbejde til i dag. Al den tid man pludselig har ... :-)

   Mht. Køge, så er der overhovedet ikke særlig langt fra Købehavn; jeg har bare aldrig haft et ærinde der før, så når turen er gået ud af hovedstaden, er destinationen blevet en anden. Men nu skal jeg derned igen i morgen, så jeg er ved at indhente det forsømte :-)

   Slet
 3. Lyder som en rigtig god ferie I har gang i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er slet ikke så dårlig, nej :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...