onsdag den 30. august 2017

Noget om en sommeraften

I går var det angiveligt den sidste sommerdag for i år. Jeg vil her afstå fra at komme med dårlige jokes om, at det muligvis også var den første sommerdag i år og i stedet glæde mig over, at slut-august kunne mønstre ikke bare sprødt lys og lækker lune, men også en dejlig ferie-feel - og så endda på en helt almindelig tirsdag.

Hvor HDD, ungerne og jeg nærmest boede udendørs sidste sommer og nedsvælgede den ene drink efter den anden på interimistisk strandbar tæt på (som nu er blevet nedlagt pga. giga-byggeri. Ak ak), så har vejret jo ingenlunde været til andet end tæpper og stearinlys denne sommer. Og mein Gott, hvor har vi savnet at slippe os selv løs i de lyse, lune aftener og glemme alt lidt om sengetider og madpakker.

Men i går, eggå! Så var der jo en (én!) lys, lun aften. Og så kunne man enten blive helt kulret over at skulle beslutte, hvad den skulle bruges på, eller man kunne vælge at springe til, da en sød skole-far fra ældstes klasse foreslog i klassens Facebook-gruppe, om man ikke skulle teame op med ungerne på nærliggende legeplads og spise et eller andet, man selv tog med. Så det gjorde man. Sprang til. Sammen med 4-5 andre klasse-familier, der også kunne få det til at gå op med arbejde, fritidsaktiviteter og almindelig hverdags-logistik.

Og så sad vi dér på legepladsen, mens børnene - inklusive søskende - havde en fest. Og havde vores egen fest. Nogen havde været så forudseende at medbringe rosé, så den delte vi, mens snakken gik, og ungerne gik på rov i den medbragte mad og forsvandt i længere perioder. På den anden side af hækken svedte andre til DHL, men vi nød den sidste sommeraften, vred den allersidste solstråle ud af tirsdagen og cyklede således hjemad alt for sent. Med forkert aftensmad i maven, Farmor ved siden af - for hun dukkede også op til den hjemmestrikkede picnic - og smil på læben.

I dag har været våd og træt. Men det går nok, for sådan en (sommer)aften som i går kan man leve længe på ...

8 kommentarer:

 1. Det er simpelthen så sandt - uden solstråler overlevede vi ikke regnen! Må september bliver vidunderlig og blå, og fyldt med sensommerdage!...❤️

  SvarSlet
 2. Som jeg også har skrevet hos Birgitte så ved jeg, som septemberbarn, at der kommer mange gode aftener her i september. Bare vent :_). LYder iøvrigt som en skøn aften. Dejlig med lidt hverdagsspontanitet. KRam D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hverdagsspontanitet er slet ikke at kimse af :-)

   Slet
 3. Det lyder som en skønno aften :) dejligt ini'tiv og herligt med rose, lun aften, legende børn und alles.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en helt perfekt aften. Håber - meget optimistisk - på flere af den slags her i september.

   Slet
 4. Den slags dejlige sommeraftener har vi bare haft alt for få af. Skønt for jer, at I kunne udnytte den til fælleshygge. Og så pyt med, at klokken blev alt for meget :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...