lørdag den 2. september 2017

Noget om september

Så skal vi til det igen. Efteråret. Oven på en sommer, der dårligt nok er nået ud over rampen, føles det lidt vel tidligt med bid i luften og mørknende aftener, men fordi det lige netop er september, der indleder efteråret, kan jeg tilgive meget.

Jeg har blogget i mange år efterhånden, og jeg siger det samme hver september, så det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker september. Og selv om september pludselig har fået et noget vemodigt anstrøg de sidste to år - seriøst. To år?! - holder jeg stadig meget af både måneden og årstiden.

September er blevet skudt i gang med arbejde en masse og en weekend som en form for kompensation. Med Pæreskuden fra Fejø i Nyhavn, cykelture med (ny gammel) ladcykel og sol i kinderne. Og i morgen er der kajak og legeaftaler og forhåbentlig endnu mere sol i kinderne på programmet.

Med to skolebørn er travlheden tilsyneladende kommet for at blive - også i september - men lige netop nu er jeg mere opmærksom end ellers på ikke at være for travl. Også at give mig selv åndehuller uden at lave andet end bare at være. For det er fristende at fylde lige netop september med alt for mange ting og belejligt glemme at fordybe mig i den sorg og det savn, jeg stadig bærer rundt på. Fordi det er nemmere. Men ingen sagde jo, at det skulle være nemt at miste sit faste holdepunkt og én gang for alle blive tvunget til at være voksen sådan for alvor.

Hvordan der kan være gået næsten to år, siden hun lukkede sine øjne for sidste gang, går over min forstand. Hun mangler stadig, min mor. Hver dag - ikke kun i september.

8 kommentarer:

 1. Puha ja - det er hårdt at miste og savne. Dejligt, at du, savnet til trods, finder masser af glæde i september, som unægtelig er en skøn måned. Kram D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er benhårdt. Heldigvis for september er det jo en skøn måned!

   Slet
 2. Din mor døde da også alt for tidligt - jeg kan sagtens forstå, at hun er et stort savn for dig.
  Men ja: September er ofte en virkelig dejlig måned, og i år er den da startet helt perfelt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes jo også, hun tog herfra alt for tidligt. Jeg håber, september bliver lidt mindre grå, end den er i dag, men du har ret - den er startet helt perfekt!

   Slet
 3. Jeg kan slet ikke forestille mig, den dag jeg mister min mor. Jeg håber aldrig, aldrig nogensinde det sker..

  nouw.com/lillelyng

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå. Forhåbentlig går der laaaaaang tid endnu!

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...